Thursday, July 28, 2011

Lõhnad


Lämbe floksilõhnaline tuul pühib üle niiskust õhkava aleviku ja hommikul kuumust imiteerinud päike mähkub tund tunnilt aina paksenevasse pilveloori. Peaaegu deja vu. Eile õhtuks oli päike piisavalt palju niiskust üles küpsetanud ja taevasse tõusid sünged pilvelaamad. See vaikus enne tormi on tore. Tume videvik, ei tuuleudetki, ainult suurtirtsude saagimine õunapuude otsas. Mõtlesime, et kas vihm lõpetab kontserdi või mitte? Enne pimedat tulid esimesed vihmapiisad, aga tirtsumuusika käis võimsalt edasi ka siis kui juba korralikult sadama hakkas.
Öösel tuli veel mitu hoogu pauguvihma ja veega ei koonerdatud, sest hommikuks loksus aiakäru põhjas kenasti.
Kollane trompetliilia avas täna oma kolmanda kelluka ja hommikul on tema külluslik lõhn esimene, mis õueminejat tervitab. Värvilt meenutab see imelill küpset mangot ja on praegu aia kõige kuninglikum liilia.
`Maiden`s Blush`i hõlma all avab esimesi õisi sügisheleemium. Siledalehine aster kuuskede juures õitseb juba täies ilus ja samuti jätkavad monarda ja tradeskantsia. Näib, et mõlemad hästi pika õitseajaga lilled. Tradeskantsia on sel suvel moodustanud kauni puhmiku ja õisi on palju.
Päevaliilia kuuskede taustal näitas värvi. On suhteliselt tuhm tumepunane - ei midagi erilist, kuid siiski värviline.:)
Täna on jälle vihmaähvardus üleval. Vihm on tore asi, ainult kui jõuaks puud enne varikatuse alla laduda...

No comments:

Post a Comment