Monday, May 9, 2011

Suvine

Eile olid tsetimaal talgud. Puhastasime vana külateed.
Oli kõva tööpäev, aga samas ka justnagu meenutas olemuselt aeglast matka dzunglis...hmh...kui mootorsaagide asemel oleks matšjeeted olnud või miskit sellist. Muidu oli päike, rohelus, kaunid vaated ja taevalikud lõhnad (kannike, sinilill, ülane, puhkevad pungad, tärkav mets, toomingad).
Tõepoolest "surmavalt romantiline" teelõik, nagu peretütar seda kohta hiljem tabavalt iseloomustas.
Praegu õitsevad seal massiliselt ülased ja sinililled. Sinilillede sinine suurte laikudena - milline luksuslik värv!
Aga kui sooja peab, siis puhkevad kohe toomingad ja piibelehed. Selle külatee kohal ripuvad toomingatest "kardinad" ja tee peal ning tee ääres lausa kubiseb piibelehtedest. Väga maaliline paik.
Kompostipeenar sai kodus kahe lopsuga klibust tühjaks ja täna kummutasin sinna mõlemad kompostikastid. Ikka jäi veel tühjaks, sunnik. Mõtlen aina tihemini ühele koormale mullale, mille peaks tellima. Täna päeval oli õues soojem kui toas ja päikse käes lausa palav. Täna tulid tundmatu liilia pojad, kahtlustan, et võib olla tegemist kas valge või kuningliiliaga. Mingi tavaline punane ta ei ole. Peab järgmise suveni ootama, alles siis näeb õit. Mesilamaa metsast tõin mätta helelilla kannikesega ja istutasin epimeediumi kõrvale poolvarju.

No comments:

Post a Comment