Friday, September 28, 2012

Sukelduda sügisesse...

Ka septembris saab veel täiesti suurepäraselt rattaga töölt koju tulla. Kolm korda nädalas trenn...missa hing veel tahad.
Aias on alanud väike värvumine - karvase viirpuu latv, kaselehise enela leheservad ja Rossi mukdeenia lehed juba on. Korjasin eile ebaküdoonia viljad ära - sellised ideaalsed suured kollased pommakad, mis lõhnasid imehästi. Paraadpeenra lähemal uurimisel selgus, et TÕEPOOLEST on mõlema roosa ninakese omanik kaunis sügislill ´Waterlily`. Terve rosett ei ole veel kummalgi lahti, aga homseks vist juba saab. Palju kummalist selle taimega...kuidas ei märganud suvel ta lehti ja see on ka muljetavaldav kuidas ehituspoest juba õitseva rääbakana ostetud õrn hollandi olevus oma massi ühe aasta jooksul kahekordseks on kasvatanud.
Mingil põhjusel suvel kõrvad pea alla pannud väike valge igihali on väikese uue võsu ajanud. Peaks olema ju vitaalne jne, aga hoia teist nagu s...a pilpa peal. Küll ei meeldi see, ega too. Aga mulle ta meeldib. muidu ju ei viitsiks...:)
Pühapäeval on Mõdrikul Suur Saamapäev. Noh, tegelikult pigem hooaja lõpetamise kokkutulek vms. Massiliselt istutada päris kindlasti ei plaani...aed üsna täis...kui ehk mõni huvitav sibultaim ette ei sattu ja seal need kolm-neli märgatut, sahinlill, BLINGpriimula jne.:)
Aga teiste aedu vaadata on alati huvitav.
Võtan Mõdrikule kaasa roosa monarda, Viali priimulat, Compactat (har. ebajasmiin), iminõgest, Himaalaja jalglehe seemneid, karvast raudrohtu, drüüast ja akakapsast burgundy glow. kui keegi huvi tunneb, siis antagu märku. suur Monarda on juba kinni pandud, aga kribalakese servast ikka saab.

5 comments:

  1. Oleks lähemal, oleks küll huviline. Sul nii toredaid pakkuda.... aga jah. Usun, et rõõmustavad siis teisi. Kena sügist!

    ReplyDelete
  2. Kuidas Sul selle Vialiga läheb?Ta ju nii kapriisne.Kas katad sügisel või mis?

    ReplyDelete
  3. Olen teda varem mitu korda ostnud ja ta on talvega ära kustunud. Aga hullult meeldib, nii ebapriimulalik on ta.:) Teiste aedu vaadates olen aru saanud, et teatud kohas, teatud tingimustel jääb ta ellu. Sel kevadel panin seemnest, pikeeritud taimed istutasin igale poole aeda viie kaupa laiali. Ikka sel põhimõttel, kui ühest kohast ära võtab, siis on lootust, et teisel kohal äkki ei võta. Kuuseoksad ja puulehti panen peale, sest päris ilma katteta on kahtlane kas elab üle.

    ReplyDelete
  4. Tiia küsis, et kuidas mu kommentaarium töötab. Vastus: Pean ise kommentaariumi üle kaema ja vastavalt sisule saan jutu nähtavaks teha või siis mitte.
    Rohelisema blogijana on selle peale raske tulla, onju? ja kui ma siis ükskord avastasin ühest oma bloginurgast hunniku sajandivanuseid avaldamata kommentaare, vaju või maa alla...:)

    ReplyDelete
  5. Nüüd vaatan sinna ikka iga päev korra...

    ReplyDelete