Monday, October 15, 2012

Pärast esimest öökülma...

Eile hommikul oli aed üleni "üle suhkurdatud". Kraadiklaas näitas miinus 0,8, kuid maapinnal vist külmetas rohkem. Helmikpöörised nägid härmatisepitsiga kaetult täiesti uskumatud välja...aga õhk oli karge, oi kui karge! See esimene külm annab aiaagaratele inimloomadele täiesti üheselt mõista, et kobitagu parem tubaste tööde juurde, sest õues läheb iga päevaga ilgemaks...aga kussa sellega. Ikka oli vaja Aegviidumaa õunad mahlaks teha ja siin ja seal posserdada. Mõttetu päike näitas ennast küll vahepeal, kuid sooja mõttes temast enam eriti tolku polnud. Rohida oleks ka veel paar tunnikest vaja, siis võib talveunne ära langeda küll. Näpsasin otse öökülma nina alt selle rumala liilia, istutasin potti ja tõin tuppa. Tupsuke oli öö jooksul suurest õnnest 5 cm pikemaks kasvanud!:) Ja nüüd ma ootan täitsa tõemeeli õisi. Et kui juba otsustati ja. Teda üles kaevates sain aru, et tegemist on ühega uutest, kes posti teel tulid. Pole hakanud veel kodukataloogist jälgi ajama, et misnimelise liilia ma sellesse kohta istutasin.
Peale öökülma lasid meie tänava vahtrad ja tammed nagu kokkulepitult umbes pool kasukat maha. Kõrged jaapani enelad värvusid hullult erksaks ja osa helmikpööriseid vahetas värvi. Ilmad on nagu nad on. Sombused, pilves, päikselised jne. Viimasel ajal hoiab kuiva.
Väike lootus, et talvel ei tarvitsegi ehk meie laiuskraadi tabanud sademete liigküllus jätkuda...Juba viis päeva pole korralikult sadanud. Muidugi...vana tõde, et lootuste juurdumiseks eriti palju pinnast ei kulu.:)

Ülesuhkurdatud `Caramel`


`Dale`s Strain`sügisvärvus erineb suvisest märgatavalt.  


`Georgia Peace` ja selle all suhkrune drüüas.

No comments:

Post a Comment