Sunday, August 22, 2010

Peale öist paduvihma...

...on taevas ainsagi pilveta, õhk klaar ja aed perfektselt kastetud. Mis muud kui aeda siblima. Võibolla õnnestub isegi taimi vahetada. Valget iirist tuleks küll tublisti vähemaks saada. Imeilus lill, aga mul ei ole lihtsalt ruumi.
Tanguudi kuldkepp, ehk tanguudi kobarpea alustas õitsemist ja selgus, et õiekobarad puha kollaseid mumme täis. Järelikult meetaim.:) Lõhnab tõesti mesiselt. Aniisi-hiidiisopi peal on ka palju mesirahvast.
Viimane aeg hakata aias korda looma. Kujunda, paiguta ümber ja looda siis, et nii jääb. Haha! Viletsas kuivas liivmullas (teistsugust talle anda ei tohigi) kasvas aniisi-hiidiisop oma nime vääriliseks ja on umbes sama suur nagu sõstrapõõsas. Tema kõrvale istutatud kaselehine enelas (ka vähenõudlik peaks nagu olema) jäi kasvukoha tõttu pisikeseks nagu kannikesepuhmik ja isegi tema lehed on miniatuursed. Kuna ma bonsaikultuuri ei viljele, siis tuleb otsida enelale parem koht.
Varjuliste peenranurgas leidis Mr. Morse, et vaja ringutada. Ringutaski nii, et kaks hostat kadusid tema tiibade alla üsna ära. Hostadele koht sobib, aga kuhu peaks kolima Mr. Morse?
Üldse on august üllatuste kuu. Eriti kui on parajalt vihma ka tulnud. Roosidel on 20 cm pikkused võsud, pistoksaenelad on 10 cm kasvanud, drüüas on kümnekordistunud, iisop, piimalill, kivirikud, kukeharjad, viljatu kurereha samuti, rääkimata igal pool lokkavast umbrohust.
Kuumaasikad lähevad ära Suvelillekese aeda, lihtsalt pole ruumi.
Koeralt tuleb aiaäärne maa ära võtta ja see täis istutada. Samas ei söanda sinna panna midagi väärtuslikku, sest hoolimata kaitsemeetmetest võib ühel kenal päeval avastada, et lemmikuga on ilgelt halvasti käitutud.
Üldiselt on kõik elus ja kenasti triksis-traksis. Jumalatelill lasi augusti algul lehed maha, aga peale väikest murehetke meenus, et ta teebki nii ja see on normaalne.
Sieboldi priimula vist ka, sest viimased äratõugatud lehed lebasid mullal. Panin ta päikselisema koha peale. Selle käigus paistis juurte keskele moodustunud pung. Lehed, õied, who knows? Sieboldi priimulaga varem kokkupuuteid ju pole, nii et kevadel jälle põnev.:)
Aga tegudele! Õnneks ei ole täna õhtul mitte ühtegi sünnipäeva.:)

3 comments:

  1. Vahva leida veel üks aiablogija! Ja see sunpower on jah kollaste lehtedega, mul polegi ta pilti blogis veel. See nimekiri jäi mul poolikuks, aga küll ma varsti täiendan! :D

    ReplyDelete
  2. Avastasin netist normaalsete hindadega hullult huvitava hostakoha (Eliseaed, Türil). Seal vilksas nimesid, mida siinkandis üldse varem näha pole olnud. Paistab kohe kaugele ära, et omanikul sügav huvi hostade vastu.:)
    Kahjuks ei ole ma ise reaalis see suvi veel sinna sattunud. Ehk õnnestub veel septembris minna.

    ReplyDelete
  3. Sieboldi priimulaga on lood jah nii, et ta tehab vastu sügist lehed ära kaotada, seega jumatelillega paras paar.

    ReplyDelete