Thursday, September 6, 2012

Huumor taimenimedega

Läksin eile peale tööd ja traalisin Kristiine Aiandi püsikute müügiplatsi, et kas jääb midagi küünte vahele ka. Nii liigirikas müügikoht, hinnad on ka ok, aga see on lausa tõeline huumor kuidas nad seal taimenimesid ei tea. :)
Leidsin kaks huvitavat jumikat (üks õitses imeilusasti), aga nime netu ja keegi ei teadnud ka. Lõpuks pika tuulamise peale tabati kuskilt teiste jumikate kastist silt nimega centaurea ja pakuti seda. On ju centaurea? On jah.:) Ah mis ma ikka inimesi kiusan...Kui kange valu täisnime teada saada, siis leian netistki.
Siis tuhnisin pisimätaslillede hulgas ja oh imet! - sain täitsa logemata nime kevadikule, kelle siit suvel nimetuna ostsin. Kahtlustan, et kusagil selles firmas on siiski keegi, kes tunneb veidi taimi ja maldab vahel mõne nimelipikugi potti pista.:)
Igaks juhuks oli ta kirjutanud lipikule Draba laburnum aizoon, et oleks kindlalt olemas, juhtub ta siis ühe kevadiku potti või teise, igal juhul klapib. Nujaa, miuke on laburnum, seda ma tean, järelikult teine on aizoon. Googeldasin pilte, oligi.:)
Nüüd on ainult üks kevadik veel peenras anonüümseks jäänud.
Mätaste künkale tulid eile täienduseks siis Alpi eriinus ja minuartia. Mõlemil kenasti täisnimedki potis ja puha. Esimene neist paistab kirjanduse andmete järgi olevat pire. Nu näib.
Pisikesed mägimättad on toredad. Nad ei võta palju ruumi, ei ole äkilise kasvuga ja on ka õievälisel ajal esteetiliselt vaadeldavad.


5 comments:

  1. Loobusingi Kristiines käimisest ajal, kui taimenimed mulle oluliseks muutusid.

    ReplyDelete
  2. Njaah, sümpaatselt liigirikas koht muidu ja ainuke ebakoht ongi see nimede puudumine.
    Ei, mina ikka käin, ma olen sealt suve jooksul nii põnevaid alpiaia pudinaid leidnud.

    ReplyDelete
  3. Mina ka käin. Kujutan ette, et osa sest siltide ärarändamisest ja ümberpaiknemisest võib kallite klientide arvele panna. Samas mulle väga meeldib, et seal on võimalik taimeväljade vahel liikuda ja uurida ka neid taimi, mis hetkel pole oma parimas müügivormis. Viimased on neil niikuinii ettepoole tõstetud ja ka sildid on enam-vähem. Ja hinnad meeldivad ka.

    ReplyDelete
  4. Tiiga väga nõus, et seal on kõik sümpaatselt väljas, nii juurduvad kui ära õitsenud.
    Kui millelegi jahti pean, siis mulle piisab kasvõi kribalast...kui vaid nimed oleks, sest teadaolevad asjad enamasti kas olemas või ära proovitud.

    ReplyDelete
  5. Ma olen seal ühe korra käinud, umbes 5 aastat tagasi. Peaks ükskord ikka minema.

    ReplyDelete