Monday, July 5, 2010

Päikseline

Päike kuumutab nagu kõrbes. Kõrgpeenar on pinnast alates kuni 5 cm sügavuseni läbi kuivanud. Madalama peenra asukad naudivad täiega vihmasele kevadele järgnenud päikeselist suve. Ma ei ole meie aias varem näinud nii uhkeid astilbesid kui sel aastal.
Nädala pärast saab sotti ka mõnede uustulnukate värvidest. Lumivalge igatahes juba alustab.
Täna võtan ette suurema leotamise.
Huvitav tähelepanek - laikelluka taimed paistavad äravahetamiseni sarnased olevat suure teelehe taimedega. Oleksin nad ammu üles tõmmanud, kui ma poleks sinna kevadel pakist oma käega külvanud laikelluka seemneid ja iga päev hardalt kastnud. Isegi õievars on meenutab teelehe oma. Maailmas juhtub hullemaidki eksitusi.:) Ma ootan õied ära.
Katsepolügoni osas olen selle suve tulemustega väga rahul. Paremini ei saa ollagi.
On jätkunud aega ja ressursse. Lõviosa laiendustest tuli sel suvel taimevahetusest.
Aed on üsna pungil kuid kas on veel soove? On küll, aga need puudutavad püsikompositsioone.
Niiske peenra tühja serva (uskumatu, aga nii see on!:) on koht valmis varutud valge ängelheina tarvis, samas unistan ka ühest sinise käokinga valgest vormist, mini-päevaliiliast, ükskõik mis värvi võrkiiristest, ebajasmiin Aurea` võiks ka olla.
Mugul-askleepjase külvi nurjasid kassid ära, aga seda taime tahaks sellegipoolest katsetada, perovskia peab ära proovima, Esiukse juures olev koht on rodo jaoks tsipa liiga täispäikseline, äkki istutada siia rodo asemel hoopis harilik ebajasmiin `Aurea`?

No comments:

Post a Comment